Inspirerende pitches projectindieners

De gedachte achter een coöperatie is dat je met z’n allen meer kunt bereiken dan alleen. Om die reden is Coöperatiekring Hart voor Gelderland opgericht. Met de financiële bijdrage van betrokken deelnemers kunnen wij projecten ondersteunen om kansengelijkheid in het onderwijs te bereiken.

Op 27 juni jl. kwamen de deelnemers bij elkaar om naar inspirerende pitches van de projectindieners te luisteren en hen te bevragen. De leden van de Coöperatiekring Hart voor Gelderland bepalen welke projecten ondersteund worden. De stemmen zijn geteld en daarop is besloten om de volgende vier projecten te ondersteunen:

KansenMakers (Arnhem) www.kiesjejob.nl/over-ons

Onze droom als KansenMakers is simpel: we willen jongeren betoveren met de kracht van zelfontdekking, zelfvertrouwen en ongekende mogelijkheden!

Waarom? Omdat ik zelf die onzekerheid heb gevoeld na het vmbo, die twijfel of ik wel goed genoeg was. Maar juist die reis van twijfel naar zelfbewustzijn heeft mijn ogen geopend. Onze droom is om jongeren te laten zien dat ze meer zijn dan cijfers en oordelen. We willen hen aanmoedigen om te reflecteren op wat ze écht willen en alles te geven om hun dromen waar te maken. Want geloof me, als je niet goed bent in iets, betekent dat niet dat je dom bent. Het betekent gewoon dat je je kracht nog niet hebt ontdekt.

Bijdrage Hart voor Gelderland
Project: KansenBoost – geef je toekomst een boost!

Het bieden van individuele begeleiding aan vmbo-leerlingen bij het maken van een passende studie- en/of carrièrekeuze, door middel van inspiratiesessie, bedrijfsbezoeken en terugvalopties.

Time Out Huis (Nijmegen) www.timeouthuis-gelderland.nl

Het TOH P is een (t)huis voor meiden met (met name) een migrantenafkomst om tot rust te komen en om te werken aan herstel van een goed contact met ouders, familie, vrienden en school. Het is een plek waar de meiden (12-18 (23) jaar) een bepaalde tijd kunnen wonen en waar ze zich veilig en begrepen voelen. Waar adequate (cultuur sensitieve) hulp te krijgen is.

Ook het onderwijs wordt niet vergeten. Er wordt samengewerkt met meerdere scholen voor Voortgezet Onderwijs in Nijmegen en regio. De zorg van het TOH P is dat alle meisjes een onderwijsopleiding volgen om minimaal een startkwalificatie te behalen en daarmee klaar te zijn voor een maatschappelijke carrière.

Bijdrage Hart voor Gelderland
Aanschaf benodigdheden om onderwijs te kunnen volgen en deel te nemen aan sociaal maatschappelijke excursies/activiteiten

ElkWelzijn (Culemborg) www.elkwelzijn.nl

Sinds een aantal jaren organiseert ElkWelzijn een uitje voor kinderen en ouders die in de lange zomervakantie niet op vakantie kunnen. Deze gezinnen hebben de financiële middelen niet om in de vakantie iets leuks te kunnen doen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun ouder(s)/verzorgers Wij willen de kinderen een mooie dag geven waarbij ook de band tussen kind en gezin groeit. Door iets leuks te kunnen doen hebben deze kinderen ook wat te vertellen op school na de zomervakantie. Dit haalt eventuele schaamte weg.

Bijdrage Hart voor Gelderland

Met 200 gezinsleden naar het pretpark de Julianatoren gaan. Dit uitje wordt georganiseerd voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Talentenjacht (Ede) www.talenten-jacht.com

Jongeren met interesse in het ondernemerschap laten groeien & bloeien op hun eerste ondernemersreis. Door middel van praktische en inspirerende bijeenkomsten, kunnen jongeren hun kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en nieuwe inzichten opdoen. Alles met oog op het vergroten van het zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is namelijk dé basis voor groei en ontwikkeling van ieder mens.

Bijdrage Hart voor Gelderland

Een ondernemersprogramma voor jongeren. Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 dagdeel.