Vacature: Algemeen Bestuurslid Coöperatiekring Groot-Rijnmond

De Stichting Coöperatiekring Groot-Rijnmond is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Wij willen het bestuur versterken met een algemeen bestuurslid. Wil jij bijdragen aan het bevorderen van kansengelijkheid in de regio Groot-Rijnmond? Reageer dan vandaag nog!

Wie zijn wij?

Stichting Coöperatiekring Groot-Rijnmond is een onafhankelijke stichting met een eigen bestuur. Wij zetten ons in voor gelijke kansen voor jeugdigen in de regio Groot-Rijnmond. Wij vinden namelijk dat iedereen die opgroeit dezelfde kansen verdient om zich te ontwikkelen. En zien ook dat dit nog lang niet altijd het geval is. Opgroeien met minder kansen heeft effect op allerlei gebieden van je leven. Dat vinden wij niet eerlijk en daarom doen we hier iets aan!

Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen we als gevers onze krachten. Samen steunen we projecten in onze regio die jongeren (en soms hun ouders) een steuntje in de rug geven. Door samen te schenken, besteden we onze middelen, tijd en netwerk op een zinvolle manier. En zo dragen we bij aan een kansrijke toekomst voor jeugdigen in de regio Groot-Rijnmond!

Wat ga jij doen?

Als Algemeen Bestuurslid ben je een actief lid van ons bestuur en help je om onze missie – gelijke kansen voor jongeren in onze regio – een stapje dichterbij te brengen. Samen met de andere bestuursleden werk je aan de strategie en uitvoering van de stichting. Ook ben je direct betrokken bij het selecteren van en het onderhouden van contact met projecten die wij steunen.

Wat worden jouw verantwoordelijkheden?

  • Actief deelnemen aan bestuursvergaderingen en bijdragen aan discussies en besluitvorming over de strategie en richting van de stichting.
  • Bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van projecten en initiatieven.
  • Ondersteunen bij het identificeren en aangaan van samenwerkingsverbanden en partnerschappen.
  • Deelnemen aan relevante evenementen en netwerken om de zichtbaarheid van de stichting te vergroten.
  • Bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van fondsenwervingsactiviteiten.

Waar zijn wij naar op zoek?

  • Affiniteit met het thema kansenongelijkheid en het streven naar sociale rechtvaardigheid.
  • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken in een team.
  • Brede interesse en bereidheid om verschillende taken en verantwoordelijkheden op te pakken.
  • Ervaring met bestuurlijke rollen binnen een non-profitorganisatie is een pluspunt.
  • Expertise op een specifiek gebied, zoals financiën, juridische zaken, marketing of fondsenwerving, is welkom maar niet vereist.

Wat bieden we jou?

Een mooie vrijwilligersfunctie waarin je de kans krijgt om actief bij te dragen aan de bestrijding van kansenongelijkheid in onze regio. Je maakt deel uit van een gemotiveerd en betrokken bestuur en hebt de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden binnen het werkveld van sociale impact en kansengelijkheid.

Heb je interesse in deze uitdagende vrijwilligersrol in ons bestuur? Stuur ons dan een bericht via groot-rijnmond@cooperatiekring.nl of neem contact met ons op als je op zoek bent naar meer informatie.