Vacature: Secretaris Coöperatiekring Groot-Rijnmond

De Stichting Coöperatiekring Groot-Rijnmond is op zoek naar een nieuwe secretaris. Wil jij bijdragen aan het bevorderen van kansengelijkheid in de regio Groot-Rijnmond? Reageer dan vandaag nog!

Wie zijn wij?

Stichting Coöperatiekring Groot-Rijnmond is een onafhankelijke stichting met een eigen bestuur. Wij zetten ons in voor gelijke kansen voor jeugdigen in de regio Groot-Rijnmond. Wij vinden namelijk dat iedereen die opgroeit dezelfde kansen verdient om zich te ontwikkelen. En zien ook dat dit nog lang niet altijd het geval is. Opgroeien met minder kansen heeft effect op allerlei gebieden van je leven. Dat vinden wij niet eerlijk en daarom doen we hier iets aan!

Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen we als gevers onze krachten. Samen steunen we projecten in onze regio die jongeren (en soms hun ouders) een steuntje in de rug geven. Door samen te schenken, besteden we onze middelen, tijd en netwerk op een zinvolle manier. En zo dragen we bij aan een kansrijke toekomst voor jeugdigen in de regio Groot-Rijnmond!

Wat ga jij doen?

Als secretaris van ons bestuur ben je de spin in het web van onze organisatie en bestuur. Je werkt nauw samen met de andere bestuursleden en speelt een belangrijke rol in het voorbereiden en uitvoeren van besluiten en activiteiten.

Wat worden jouw verantwoordelijkheden?

 • Notuleren van bestuursvergaderingen en het maken van heldere en beknopte actielijsten.
 • Beheren van de bestuursdocumentatie, waaronder statuten, beleidsdocumenten en verslagen.
 • Coördineren van interne communicatie binnen het bestuur en met andere belanghebbenden.
 • Ondersteunen bij het opstellen van agenda’s en het plannen van vergaderingen.
 • Bewaken van de naleving van wettelijke vereisten en richtlijnen die van toepassing zijn op de stichting.
 • Onderhouden van contacten met externe partijen en instanties.

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Sterke organisatorische vaardigheden en oog voor detail.
 • Vermogen om nauwkeurig verslagen op te stellen en informatie te documenteren.
 • Bekendheid met bestuursprocessen en -procedures is een pluspunt.
 • Affiniteit met het thema kansenongelijkheid en het streven naar sociale rechtvaardigheid.

Wat bieden we jou?

Een mooie vrijwilligersfunctie waarin je de kans krijgt om actief bij te dragen aan de bestrijding van kansenongelijkheid in onze regio. Je maakt deel uit van een gemotiveerd en betrokken bestuur en hebt de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden binnen het werkveld van sociale impact en kansengelijkheid.

Heb je interesse in deze uitdagende vrijwilligersrol als secretaris in ons bestuur? Stuur ons dan een bericht via groot-rijnmond@cooperatiekring.nl of neem contact met ons op als je op zoek bent naar meer informatie. We kijken uit naar jouw bericht!