Geselecteerde projecten 2021

Na een geslaagde eerste online deelnemersbijeenkomst van de Coöperatiekring Amsterdam in februari, hebben de deelnemers gestemd op vier geselecteerde charitatieve projecten. De gekozen projecten betreffen ‘de Weekendacademie’ en ‘Florakokjes – minima kidsclub’.

De Weekendacademie krijgt, met het grootst aantal stemmen, een donatie van € 50.000,-. Hiermee kunnen zij hun Plusprogramma aan 150 leerlingen extra aanbieden met als focus het bijspijkeren van de reken -en taalvaardigheid en in wordt gezet op hun brede ontwikkeling als identiteit en ondernemerschap. De Weekendacademie helpt gemotiveerde jongen én hun ouders te activeren bij hun (studie) ontwikkeling, om zo hun kansen en mogelijkheden in de maatschappij te vergroten. Broodnodig nog de kansengelijkheid voor sommige kinderen groter wordt door de coronacrisis. Mede bestuurslid van de Coöperatiekring, Hind Mahrach, bracht Weekendacademie het goede nieuws.

Voor de bijdrage aan een kleiner project is gestemd op Stichting Florakokjes minima kidsclub. Florakokjes wil schoolgaande kinderen uit minimagezinnen van Amsterdam Noord voldoende sociale en culturele bagage meegeven om nu en in de toekomst volwaardig te kunnen participeren in de maatschappij. Vanuit de kring doen we een bijdrage van € 17.500,- waarmee we ondersteunen in hun doelstelling om wekelijks 30 kinderen van minimagezinnen te ondersteunen met huiswerkbegeleiding en de juiste materialen, middelen en kennis waardoor hun schoolresultaten en toekomstperspectief verbeteren. Voorzitter van ons bestuur, Erik Broekhuis, bracht hen het goede nieuws.

Geselecteerde projecten
Geselecteerde projecten