Stichting Coöperatiekring Midden Oost Nederland draagt bij aan een kansrijke toekomst voor
Onze missie
‘Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen!’
Elk kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Echter neemt in Nederland de kansenongelijkheid in en rond het onderwijs toe. Steeds vaker spelen achtergrond, thuissituatie of financiën een bepalende rol in de ontwikkeling van schoolgaande kinderen. Stichting Coöperatiekring Midden Oost Nederland streeft naar het bevorderen van kansengelijkheid voor kinderen en jongeren tot 25 jaar in de regio Midden Oost Nederland.
Wat wij ondersteunen
Stichting Coöperatiekring Midden Oost Nederland nodigt jaarlijks een selectie van goede doelen uit om een concreet project aan de deelnemers van de Coöperatiekring te presenteren. De projecten dienen zich te richten op de randvoorwaarden van onderwijs voor kinderen en jongeren tot 25 jaar in achterstandssituaties.
U kunt hierbij denken aan extra taallessen of huiswerkbegeleiding voor kinderen met een taal- of leerachterstand, coaching van ouders om de ouderbetrokkenheid bij het onderwijs van hun kind te vergroten of laptops voor kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen.
Na de presentaties van de projecten, wordt door de deelnemers een gezamenlijke keuze gemaakt welk project/projecten wordt gefinancierd. De Coöperatiekring nodigt zelf de goede doelen uit. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging een financieringsaanvraag te doen.
Waarom meedoen?
Meedoen aan de Coöperatiekring Midden Oost Nederland doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet. Met uw deelname wordt uw betrokkenheid een concrete bijdrage aan kansengelijkheid voor kinderen in de regio.
Zeggenschap
U bepaalt, samen met de andere deelnemers, zélf welke projecten worden gesteund.
Samen
U wordt onderdeel van een interessant netwerk van gelijkgestemden die met elkaar een verschil willen maken om gelijke kansen voor kinderen en jongeren te vergroten.
Lokale projecten
Uw donatie wordt aan projecten, die impact hebben op de doelgroep, besteed.
Terugkoppeling
U ontvangt een persoonlijke terugkoppeling over de opbrengsten en effecten van uw donatie.
Plezier
Bijeenkomsten waar u andere deelnemers ontmoet en u meer te weten komt over kansengelijkheid.
Wilt u bijdragen aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Midden Oost Nederland?
Over ons
Stichting Coöperatiekring Midden Oost Nederland is een onafhankelijk opererende stichting met een eigen bestuur. Het initiatief voor onze oprichting is genomen door Rabobank als onderdeel van haar coöperatieve agenda. Deelnemers zijn betrokken particulieren of bedrijven, veelal wonend en/of werkend in de regio Midden Oost Nederland. Zij willen zich inzetten voor gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren tot 25 jaar in de regio Midden Oost Nederland. Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen we onze krachten. Door samen te schenken, worden middelen als geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed.
Bestuur
Mark Dekker
Voorzitter
Meer over Mark...
Mijn naam is Mark Dekker, ik ben 58 jaar en woon al 35 jaar samen met mijn vriendin Marjan, waarvan de afgelopen 15 jaar in Apeldoorn. Samen hebben we een zoon die inmiddels 19 jaar is en in Enschede studeert. Toen ik drie jaar oud was, overleed mijn vader. Mijn moeder hertrouwde, maar scheidde ook weer, waardoor ik in een éénoudergezin opgroeide. Hoewel school nooit echt ‘mijn ding’ was, heb ik na wat omzwervingen op enkele middelbare scholen de Hogere Technische School (HTS) in Eindhoven afgerond en ben ik op 23-jarige leeftijd het bedrijfsleven ingerold.
Ik ben sinds 20 jaar ondernemer, voormalig bedenker en (mede-)eigenaar van onder andere de landelijke autoverhuurder Autohopper en ben nog steeds actief in de automotive-branche. Ik houd ervan bedrijven op te zetten die schaalbaar zijn en een stempel te drukken op verandering.
Ik ben nu enkele jaren actief bij de Lions en houd me vooral bezig met fundraising en de goede doelen waar het bijeengehaalde geld naartoe gaat. Hierdoor kom ik onder andere in contact met partijen als de voedselbank, opvanghuizen voor kankerpatiënten en hun familie én doelen die zich op de onderkant van de samenleving richten. Ook zie ik hoe juist deze lokale partijen met weinig middelen een verschil (proberen te) maken en ook kunnen maken.
Vanuit mijn rol binnen de Coöperatiekring ben ik tevreden als we, wellicht na enkele jaren, diverse projecten van de grond krijgen die het verschil maken voor een groep mensen en dat we organisaties de middelen bieden om op welk vlak dan ook een verschil of achterstand in te lopen, zodat ze na onze hulp zelfstandig door kunnen.
Ingeborg Lups-Dijkema
Bestuurslid
Meer over Ingeborg...
Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Ingeborg Lups-Dijkema. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Dronten. Op jonge leeftijd werd ik getroffen door kanker en dit had een grote impact op onze kinderen. Uit onderzoek in samenwerking met de Universiteit Utrecht blijkt dat 27% van de kinderen van kankerpatiënten PTSS (posttraumatische stressstoornis) -klachten krijgen. Om ervoor te zorgen dat er ook aandacht en ondersteuning aan deze kinderen wordt geboden, heb ik de stichting ‘Langs de Zijlijn’ opgericht. Mijn levensmissie luidt dan ook ‘niemand langs de zijlijn laten staan’.
Daarnaast heb ik vijftien jaar geleden de stichting Veluwe Portaal opgestart, van waaruit een groot HR/werkgeversnetwerk zich inzet om vakmensen in de regio Noordwest-Veluwe te behouden en HR-kennis te delen.
Vanuit deze twee rollen zet ik mij nu vol enthousiasme en energie in voor de Coöperatiekring Midden Oost Nederland. Ik draag graag bij aan het initiëren en organiseren van activiteiten voor de Coöperatiekring door mijn netwerk in te zetten en verschillende partijen met elkaar te verbinden.
Jan van Hoogen
Bestuurslid
Meer over Jan...
Mijn naam is Jan van Hoogen, 62 jaar en woon samen met mijn partner en zoon van 18 jaar in ‘World Potato City’ Emmeloord. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Groningen, als zoon van een kapper die de eindjes aan elkaar moest knopen. Zelf heb ik van jongs aan op een boerderij gewerkt en daardoor een sterke interesse voor aardappelen ontwikkeld. Na de Hogere Agrarische School (HAS) in Groningen heb ik 35 jaar in de pootaardappel-business gewerkt. Sinds dit jaar ben ik zzp’er en als ‘aardappel- ambassadeur’ benaderbaar voor allerlei adviezen over en PR-acties voor de aardappel.
Hoewel ik in een arm gezin ben opgegroeid, heb ik dankzij mijn werkzaamheden de kans gehad om de hele wereld rond te kunnen reizen en heb ik een enorm netwerk van ‘collega-aardappelgekken’ opgebouwd.
Wat ik bij kan dragen aan de Coöperatiekring Midden Oost Nederland is mijn achtergrond (levenservaring), mijn ervaring in het bedrijfsleven en mijn drive om dingen geregeld te krijgen. Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk kansengelijkheid is. Als ik daar in mijn rol binnen de Coöperatiekring een steentje aan bij kan dragen voor anderen, zal dat veel voldoening geven.
Gerdo van den Burg
Bestuurslid
Meer over Gerdo...
Ik ben Gerdo van den Burg. Samen met mijn vrouw Petra en onze twee zonen woon ik in de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Geboren en getogen op de Veluwe had ik een onbezorgde jeugd. Ik maak makkelijk contact en kan met veel mensen goed opschieten.
Tijdens mijn school- en studietijd kreeg ik al snel door dat je achtergrond een rol speelt in veel zaken. Zo bepalen rijkdom of juist armoede bijvoorbeeld of je als kind mee kan doen aan een uitje of wel of niet met je gezin op vakantie kunt gaan.
In mijn huidige functie als schooldirecteur zie ik dit ook weer terug. Het aantal mensen dat een vrijwillige ouderbijdrage betaalt loopt terug. Daarnaast wordt de kansenongelijkheid groter. Zowel in mijn werk- als in mijn woonomgeving krijg ik veel signalen van verborgen armoede. Er is dus werk aan de winkel!
De Coöperatiekring Midden Oost Nederland kan de impact maken die nodig is om te zorgen voor meer kansengelijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat er impactvolle initiatieven zijn of ontstaan die de regio Midden Oost Nederland een stukje mooier maken voor kinderen en jongeren. Met mijn netwerk en werkervaring draag ik graag mijn steentje bij aan het verbeteren van de kansengelijkheid in deze regio.
Tetske Alferink
Bestuurslid
Meer over Tetske...
Mijn naam is Tetske Alferink. Samen met mijn partner Martijn en onze twee kinderen Stef en Fien woon ik alweer een aantal jaren in Zwolle. Ik ben opgegroeid in een ondernemend gezin in Raalte en heb ik een fijne jeugd gehad. Tijdens mijn studie en vanaf het moment dat ik ben gaan werken, heb ik veel kansen gehad om te leren en mijzelf verder te ontwikkelen.
Als communicatieadviseur heb ik een leuke en afwisselende baan waarbij mijn taken uiteenlopen van crisiscommunicatie en het uitrollen van campagnes, tot interne communicatie en woordvoering. Hierbij draait het altijd om mensen, goed luisteren en creatieve oplossingen bedenken. Elke situatie vraagt om een andere aanpak, wat mijn werk dynamisch houdt.
Sinds ik zelf kinderen heb, realiseer ik mij steeds meer dat niet iedereen gelijke kansen heeft om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Ik gun ieder kind dat hij of zij de mogelijkheden krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen. Om fouten te kunnen maken. En zo te leren. Ik wens ieder kind een fijne en veilige start van het leven.
Omdat niet iedereen gelijke kansen heeft, draag ik hier als lid van het bestuur van de Coöperatiekring Midden Oost Nederland graag aan bij. Op het gebied van communicatie en organisatie, maar ook door met initiatiefnemers te sparren over de manieren waarop zij hun succes verder kunnen vergroten. Ik wil mijn netwerk inzetten om de zichtbaarheid van onze Coöperatiekring en onze mooie initiatieven te vergroten. En ik wil ons als bestuur continu blijven uitdagen om, samen met onze donateurs, meer zichtbare, meetbare en blijvende impact te creëren door regionale initiatieven te ondersteunen die écht een verschil maken voor kinderen tot en met 25 jaar.
Beloningsbeleid
Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen bezoldiging. Kosten die bestuurders redelijkerwijs maken in de uitoefening van hun functie worden vergoed.
Nieuws / Agenda
Binnenkort vindt u hier al ons laatste nieuws en agendapunten!
Doe mee!
Meer informatie ontvangen of direct deelnemer worden van de Coöperatiekring Midden Oost Nederland? Vul dan onderstaand contactformulier in. U ontvangt van ons een reactie of bevestiging van uw deelname.
Meedoen aan de Coöperatiekring Midden Oost Nederland doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan de geselecteerde projecten. De overheadkosten van de stichting zijn reeds gedekt. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor vragen over de Coöperatiekring Midden Oost Nederland en lidmaatschap. Donatieverzoeken worden niet in behandeling genomen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen om geheel vrijblijvend advies te geven. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Contactgegevens
Stichting Coöperatiekring Midden Oost Nederland
Informatie/documenten ANBI
De Coöperatiekring Midden Oost Nederland vraagt een ANBI-status aan.
KvK-nummer:
RSIN nummer:
IBAN nummer:
© Coöperatiekring 2024