Stichting Coöperatiekring Zeeland en West-Brabant wil bijdragen aan een kansrijk
Onze missie
‘Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen!’
Elk kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Echter neemt in Nederland de kansenongelijkheid toe. Steeds vaker spelen achtergrond, thuissituatie of financiën een bepalende rol in de ontwikkeling van schoolgaande kinderen en jongvolwassenen.
Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant streeft ernaar een bijdrage te leveren aan kansengelijkheid voor schoolgaande kinderen en jongvolwassenen. We geloven dat we met een groep gelijkgezinden meer impact kunnen maken voor een beter toekomstperspectief voor onze doelgroep.
Wat wij ondersteunen
Stichting Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant nodigt jaarlijks een selectie van goede doelen uit om een concreet project aan de deelnemers van de Coöperatiekring te presenteren.
U kunt hierbij denken aan extra taallessen of huiswerkbegeleiding voor kinderen met een taal- of leerachterstand, coaching van ouders om de ouderbetrokkenheid bij het onderwijs van hun kind te vergroten of laptops voor schoolgaande kinderen en jongvolwassenen uit gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen.
Na de presentaties van de projecten, wordt door de deelnemers een gezamenlijke keuze gemaakt welk project wordt gefinancierd. De Coöperatiekring nodigt zelf de goede doelen uit. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging een financieringsaanvraag te doen.
Waarom meedoen?
Meedoen aan de Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet. Met uw deelname wordt uw betrokkenheid een concrete bijdrage aan kansengelijkheid voor schoolgaande kinderen en jongvolwassenen in Zeeland en West-Brabant.
Samen
U wordt onderdeel van een interessant netwerk van gelijkgestemden die met elkaar een verschil willen maken om kansengelijkheid te vergroten.
Concrete projecten
Uw donatie wordt aan concrete projecten besteed waar u zelf een stem in heeft.
Terugkoppeling
U ontvangt een persoonlijke terugkoppeling over de opbrengsten en effecten van uw donatie.
Plezier
Er zijn twee bijeenkomsten per jaar waar u anderen ontmoet en u verdiept in het thema kansengelijkheid.
Wilt u bijdragen aan gelijke kansen voor schoolgaande kinderen en jongvolwassenen in de regio Zeeland en West-Brabant?
Over ons
Stichting Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant is een onafhankelijk opererende stichting met een eigen bestuur. Het initiatief voor onze oprichting is genomen door de Rabobanken in Zeeland en West-Brabant als onderdeel van haar maatschappelijke agenda. Deelnemers zijn betrokken particulieren en/of bedrijven, die zich willen inzetten voor gelijke kansen voor schoolgaande kinderen en jongvolwassenen in Zeeland en West-Brabant. Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen we onze krachten. Door samen te schenken, worden onze middelen als geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed. Zo dragen wij bij aan een kansrijke toekomst voor schoolgaande kinderen en jongvolwassenen in onze provincie.
Bestuur
Peter Boerma
Voorzitter
Meer over Peter...
Na te zijn opgegroeid in Den Haag en na mijn studie Mijnbouwkunde in Delft ben ik in het buitenland gaan werken. Daar hebben we gezien hoe kinderen opgroeien. Soms in erbarmelijke omstandigheden, maar vaak hebben ze dan toch ook nog vaak een lach op hun gezicht. Sinds die tijd proberen we kinderen in die omstandigheden financieel te ondersteunen. Toen zich de mogelijkheid voordeed om bij te dragen om de mogelijkheden voor kansarme kinderen in Nederland te helpen vergroten, was dat voor mij een mooie gelegenheid om dat te ondersteunen. Initiatieven nemen en deze helpen te realiseren is iets wat bij mij past. Na mijn pensionering begin 2023 heb ik daar dan ook meer tijd voor. Voor mijn pensionering heb ik, als eindverantwoordelijke, in verschillende commerciële bedrijven binnen de energie branche gewerkt met daarnaast toezichthoudende functies bij maatschappelijke organisaties. Met beide ben ik inmiddels gestopt en geniet ik van de dingen, die op mijn pad komen. Met mijn vrouw, 3 kinderen en 9 kleinkinderen is dat een mooi voorrecht.
Lizan van Aert
Penningmeester
Meer over Lizan...
Ik kom uit een groot warm Brabants gezin, heb 5 broers en 2 zussen. Dan leer je op jonge leeftijd “delen” en ook wat een impact het heeft om iets te hebben wat je kunt delen, dat je er zoveel vreugde uit kunt halen om iets samen te doen. De gedachte over te brengen dat iedereen ertoe doet en zich mag ontplooien, soms met een beetje steun van een ander. Dat is steeds mijn drijfveer om me in te zetten voor anderen. Ik heb samen met mijn man ervoor gekozen om geen kinderen op deze wereld te zetten, maar wel van kinderen te houden en ze te helpen daar waar mogelijk. Het is een open deur, maar ja wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dus je inzetten om kansarme jongeren mee te kunnen laten doen, is essentieel voor de toekomst. Niemand wil leven in een omgeving waarin de ene groep alles heeft en de andere groep niets. Het werkt verstorend en brengt geen stabiliteit in je omgeving. De Stichting Leergeld Noord-West Brabant, waar ik penningmeester van ben, helpt vele jongeren en de aanvragen stijgen nog steeds. Wij denken nog steeds dat we niet alle jongeren kunnen bereiken, dus ieder initiatief om de jongeren te ondersteunen is nodig.
Als belastingadviseur zit ik vaak aan tafel met families om over de toekomst van het bedrijf of van het familiekapitaal te praten. Wat mij dan opvalt is dat, ondanks de andere berichten in de media, er veel mensen zijn die ook graag willen delen. Laten we proberen om in deze coöperatiekring dat allemaal samen te brengen. Want zoals we bij Leergeld zeggen: “Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen, is straks meetellen!”.
Michelle te Veldhuis
Secretaris
Meer over Michelle...
Opgegroeid in een stabiel gezin met traditionele ouders (vader werkte, moeder thuis) en een oudere broer in een dorp in Brabant. Dankzij deze stimulerende omgeving heb ik het VWO afgerond en kon ik naar het HBO waar ik Vrijetijdskunde heb gestudeerd in Breda. Na deze studie ben ik gaan samenwonen en aan het werk gegaan. Na verschillende omwegen woon ik nu weer in het dorp waar ik ben opgegroeid, ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen gekregen. Tijdens hun opvoeding merk ik hoe belangrijk het is voor mijn schoolgaande kinderen om een stabiele en veilige thuisomgeving te hebben. Ik kom erachter dat mijn jeugd ook erg bevorderlijk is geweest voor mijzelf, maar eigenlijk ook voor mijn twee kinderen. Ik heb jarenlang bij het Stichting Universiteitsfonds Tilburg gewerkt als fondsenwerver en ik heb gezien hoe donateurs het onmogelijke mogelijk maken met hun donatie. Daar is mijn liefde voor filantropie geboren. Onrecht en kansengelijkheid heb ik hoog in het vaandel staan. Nu kan ik een steentje bijdragen aan beiden. Door mij in te zetten voor de Stichting kan ik een verandering in West-Brabant en Zeeland realiseren.
Lucienda Dap
Bestuurslid
Meer over Lucienda...
Mijn levensmotto is ‘mogen zijn wie je bent’.
Dit loopt als een rode draad door mijn leven en ook in het werk wat ik doe. Het grootste deel van mijn leven ben ik werkzaam geweest binnen het sociaal domein. Ik begon als rechtmatigheid adviseur bij de Gemeente en deed de juridische beoordelingen voor de uitkeringen en al snel ontdekte ik dat ik doelmatig aan de slag wilde door de mensen een duurzame plek te bieden op de Arbeidsmarkt. Later heb ik voor veel Gemeenten succesvolle projecten mogen begeleiden als coördinator om mensen duurzaam aan het werk te helpen. Sinds een aantal jaren heb ik Het Activeringshuis opgericht waar wij jongen mensen helpen om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Kansgelijkheid staat bij mij hoog in het vaandel, want al jong wordt door anderen bepaald welke kansen jij wel of niet krijgt. Iedereen verdient een eerlijke kans ongeacht waar je wieg gestaan heeft. Verder ben ik moeder van twee prachtige meiden.
Frans van der Knaap
Bestuurslid
Meer over Frans...
Mijn hele werkzame leven heb ik met heel veel plezier en motivatie gewerkt in het onderwijs. Jarenlang was ik leraar geschiedenis en heb ik ook als mentor heel veel jonge kinderen mogen begeleiden in een fase van hun leven waarin ze zich ontwikkelen en leren wie ze zijn, hoe ze zich verhouden tot anderen en waar hun talenten liggen. Daarbij heb ik van nabij meegemaakt hoe lastig het is om kansengelijkheid waar te maken. Naar mijn mening kan kansengelijkheid alleen mogelijk worden als je kinderen ongelijk behandelt. De plaats waar je wieg staat, het opleidingsniveau van ouders, taalvaardigheid, financiën, het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van jonge mensen. De beginsituatie is ongelijk en daar zal je ter compensatie maateregelen voor moeten nemen om werkelijk kansengelijkheid te creëren. Later als rector en bestuurder heb ik zowel met het schoolteam als op landelijk niveau mij hiervoor ingezet. De Stichting Coöperatiekring ZWB zet zich in de kansengelijkheid voor schoolkinderen en jongvolwassenen te bevorderen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.
Beloningsbeleid
Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen bezoldiging. Kosten die bestuurders redelijkerwijs maken in de uitoefening van hun functie worden vergoed.
Nieuws / Agenda
Binnenkort vindt u hier al ons laatste nieuws en agendapunten!
Doe mee!
Wilt u meer informatie ontvangen of direct lid worden van de Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant? Vul dan onderstaand contactformulier in. U ontvangt van ons een reactie of bevestiging van uw deelname.
Meedoen aan de Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan de geselecteerde projecten. De overheadkosten van de stichting zijn reeds gedekt. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor vragen over de Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant en lidmaatschap. Donatieverzoeken worden niet in behandeling genomen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen om geheel vrijblijvend advies te geven. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Contactgegevens
Stichting Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant
Contactpersoon
Michelle te Veldhuis
Informatie/documenten ANBI
De ANBI-status voor Stichting Coöperatiekring Zeeland & West-Brabant is aangevraagd.
KvK-nummer: 94826145
RSIN nummer: 866905194
IBAN nummer: NL73 RABO 0385 6315 53
© Coöperatiekring 2024