Stichting Coöperatiekring Groningen Drenthe wil bijdragen aan een kansrijk toekomstperspectief
Onze missie
‘Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen!’
Elk kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Echter neemt in Nederland de kansenongelijkheid in en rond het onderwijs toe. Steeds vaker spelen achtergrond, thuissituatie of financiën een bepalende rol in de ontwikkeling van schoolgaande kinderen.
Wat wij ondersteunen
Stichting Coöperatiekring Groningen Drenthe nodigt jaarlijks een selectie van goede doelen uit om een concreet project aan de deelnemers van de Coöperatiekring te presenteren. De projecten dienen zich te richten op de randvoorwaarden van onderwijs voor kinderen in achterstandssituaties.
U kunt hierbij denken aan extra taallessen of huiswerkbegeleiding voor kinderen met een taal- of leerachterstand, coaching van ouders om de ouderbetrokkenheid bij het onderwijs van hun kind te vergroten of laptops voor kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen.
Na de presentaties van de projecten, wordt door de deelnemers een gezamenlijke keuze gemaakt welk project wordt gefinancierd. De Coöperatiekring nodigt zelf de goede doelen uit. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging een financieringsaanvraag te doen.
Waarom meedoen?
Meedoen aan de Coöperatiekring Groningen Drenthe doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet. Met uw deelname wordt uw betrokkenheid een concrete bijdrage aan kansengelijkheid voor kinderen in de regio.
Samen
U wordt onderdeel van een interessant netwerk van gelijkgestemden.
Concrete projecten
Uw donatie wordt aan concrete projecten besteed die kansengelijkheid stimuleren.
Terugkoppeling
U ontvangt een persoonlijke terugkoppeling over de opbrengsten en effecten van uw donatie.
Plezier
Er zijn twee bijeenkomsten per jaar waar u andere deelnemers ontmoet en u zich samen verdiept in het thema kansengelijkheid.
Wilt u bijdragen aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Groningen en Drenthe?
Over ons
Stichting Coöperatiekring Groningen Drenthe is een onafhankelijk opererende stichting met een eigen bestuur. Het initiatief voor onze oprichting is genomen door Rabobank als onderdeel van haar coöperatieve agenda. Deelnemers zijn betrokken particulieren of bedrijven, veelal wonend en/of werkend in de regio Groningen Drenthe. Zij willen zich inzetten voor gelijke kansen voor alle kinderen in de regio Groningen Drenthe. Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen we onze krachten. Door samen te schenken, worden middelen als geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed.
Bestuur
Pim Loeff
Voorzitter
Meer over Pim...
Als gedragswetenschapper (Andragologie RUG) werkte ik 30 jaar voor diverse instellingen in Noord Groningen (reïntegratiebedrijf, welzijnsstichtingen). Daar kreeg ik te maken met jongeren, maar ook ouderen, die in een achterstand opgroeiden/leefden. Het was keihard werken om aan die (vaak intergenerationele) situatie iets te doen. Toch, met werkleerprojecten, scholingstrajecten, ontmoeten en veel (Europees) geld lukte het om voor velen het verschil te maken. Dat inspireert enorm. Aan het eind van mijn carrière besloot ik om me geheel in te gaan zetten voor een landelijk goed doel, De Vakantiebank. 700-800 gezinnen in armoede uit geheel Nederland ontvangen jaarlijks een gratis vakantieweek en dat heeft bijzondere impact op hun welzijn en met name drukt het een positieve stempel op het leven van de kinderen. Toen ik werd benaderd of ik ook een rol zou willen spelen in de Coöperatiekring Groningen-Drenthe, vond ik dat direct een prachtig plan en meldde me aan.
Alex van Wamel
Penningmeester
Meer over Alex...
Ik ben Alex van Wamel, 47 jaar oud en gelukkig getrouwd met Gertrude. Wij hebben samen vier kinderen en zijn woonachtig in het prachtige dorpje Westerbork. Ik ben geboren en getogen in Renkum, vlakbij Arnhem. In mijn studententijd verhuisd naar Groningen en daarna blijven plakken in het noorden. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als belastingadviseur bij Baker Tilly in Groningen. Ik hou mij met name bezig met familiebedrijven en de dynamiek die speelt tussen de onderneming en de familie. Verder probeer ik in mijn vrije tijd – naast de aandacht voor het gezin – sportief in te vullen, en dan specifiek gericht op de survivalrunsport, waarbij ik naast fervent liefhebber van de sport ook een rol als (jeugd)trainer vervul. Ook ben ik lid van de lokale Lionsclub om mij in te zetten om anderen te helpen.
Ik heb zelf een gelukkige jeugd gehad, waar ik niets tekort ben gekomen, maar heb wel gezien dat dit niet voor iedereen gold. Zo stond bij ons in het dorp een Vakantiekinderhuis, waar elke zomer kinderen vanuit de randstad een weekje vakantie kwamen vieren, waar thuis geen geld voor was. Dat heeft mij als kind destijds al geraakt, want ik kon mij nauwelijks voorstellen dat ze niet op vakantie konden gaan. Ook in mijn latere leven heb ik ondervonden dat kansengelijkheid een mooi woord is, maar helaas ook vandaag de dag niet vanzelfsprekend is. Daarom wil ik mij als bestuurslid van Stichting Coöperatiekring Groningen Drenthe inzetten om mijn steentje bij te dragen op weg naar een meer kansengelijke toekomst.
Kees-Jan Antuma
Secretaris
Meer over Kees-Jan...
Geboren en getogen Groninger en getrouwd met een Drentse Dame. Na de studie in Leeuwarden 25 jaar op verschillende plaatsen in Nederland gewoond, maar sinds enkele jaren weer “terug” en woonachtig op de grens van beide provincies. Ik ben opgeleid als bedrijfskundige, na een carrière van ca. 15 jaar in het bedrijfsleven heb ik de primaire zorg voor onze kinderen en later ook een pleegdochter op me genomen. Daarnaast ben ik maatschappelijk actief, o.a. in diverse besturen en raden van toezicht in primair en voortgezet onderwijs. Overgeleverde ervaringen uit het onderwijs en directe eigen ervaringen hebben me duidelijk gemaakt dat de kansen op een gelukkig leven niet voor ieder kind gelijk zijn.
Emo de Vries
Bestuurslid
Meer over Emo...
Ik ben Emo de Vries, 51 jaar, samen met mijn vrouw woonachtig in het mooie Westerkwartier. Samen voeren wij sinds 1996 de directie van een kindercentrum “De jonge Wereld’ in Leek.
Met ons kindercentrum proberen wij de kinderen te ondersteunen bij hun ontdekkingstocht in de wereld en onze maatschappij en ik moet bekennen dat dit ons goed af lijkt te gaan. Dit is ook tevens de reden dat ik bovenmatig geïnteresseerd ben in de doelstelling van de Coöperatiekring; gelijke kansen voor de kinderen. In mijn omgeving (voetbalvereniging, scholen en kinderopvang) zie ik dat niet altijd lukt. Binnen onze opvang ontvang ik bijvoorbeeld de zogenaamde “werkende elite”, waar de kinderen mooie en leerzame activiteiten krijgen aangeboden terwijl een deel van de kinderen opzet schoolplein naar huis gaat, zonder in aanraking te kunnen komen met kunst, cultuur, sport en natuur. De uitspraak “Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen” spreekt mij dan ook zeer aan.
Ina Elzinga
Bestuurslid
Meer over Ina...
Als kind ben ik opgegroeid in een gezin waarin ik alle kansen heb gekregen om me te ontwikkelen. Via mavo, havo en vwo ben ik op de Rijksuniversiteit Groningen terecht gekomen. Nu werk ik al geruime tijd als advocaat. Vanuit mijn werk zie ik dat het hebben van gelijke en eerlijke kansen bepaald niet vanzelfsprekend is voor een groot deel van de samenleving. Door mijn werk kan ik af en toe toch het verschil maken, maar ik doe graag meer.
In de wijk waar ik woon is het verschil tussen welvarend en minder welvarend iedere dag zichtbaar. De kinderen uit het welvarender deel hebben in ieder opzicht een voorsprong ten opzichte van de kinderen uit het minder welvarender deel. Dat zou niet zo moeten zijn en ik wil daar graag wat aan doen.
Willen we toe naar meer kansengelijkheid dan moeten we beginnen bij de kinderen. Arm of rijk, alle kinderen doen er toe en ieder kind verdient alle kansen om zichzelf volledig te ontplooien in de samenleving, wat de omstandigheden van het kind ook zijn. Met de Coöperatiekring Groningen-Drenthe hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van kansengelijkheid voor alle kinderen die dat nodig hebben.
Beloningsbeleid
Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen bezoldiging. Kosten die bestuurders redelijkerwijs maken in de uitoefening van hun functie worden vergoed.
Nieuws / Agenda
Binnenkort vindt u hier al ons laatste nieuws en agendapunten!
Doe mee!
Meer informatie ontvangen of direct deelnemer worden van de Coöperatiekring Groningen Drenthe? Vul dan onderstaand contactformulier in. U ontvangt van ons een reactie of bevestiging van uw deelname.
Meedoen aan de Coöperatiekring Groningen Drenthe doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan de geselecteerde projecten. De overheadkosten van de stichting zijn reeds gedekt. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor vragen over de Coöperatiekring Groningen Drenthe en lidmaatschap. Donatieverzoeken worden niet in behandeling genomen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen om geheel vrijblijvend advies te geven. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Contactgegevens
Stichting Coöperatiekring Groningen Drenthe
Informatie/documenten ANBI
De Belastingdienst heeft de Stichting Coöperatiekring Groningen Drenthe de ANBI-status toegekend. Dit betekent dat bijdragen aftrekbaar zijn in de aangifte inkomstenbelasting.
KvK-nummer: 91594898
RSIN nummer: 865706967
IBAN nummer: NL60 RABO 0374 0804 45
© Coöperatiekring 2024