Stichting Coöperatiekring Limburg wil bijdragen aan een kansrijk toekomstperspectief
Onze missie
‘Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen!’
Elk kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Echter neemt in Limburg (en in de rest van Nederland) de kansenongelijkheid toe. Steeds vaker spelen achtergrond, thuissituatie of financiën een bepalende rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Coöperatiekring Limburg streeft ernaar een bijdrage te leveren aan kansengelijkheid voor kinderen en jongeren. Wij geloven dat we met een groep gelijkgezinden meer impact kunnen maken voor een beter toekomstperspectief voor onze doelgroep.
Wat wij ondersteunen
Goede doelen met een concreet project kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een financiering. Stichting Coöperatiekring Limburg maakt vervolgens een selectie uit alle aanmeldingen en nodigt deze goede doelen uit om hun project aan de deelnemers van de Coöperatiekring te presenteren.
U kunt hierbij denken aan extra taallessen of huiswerkbegeleiding voor kinderen met een taal- of leerachterstand, coaching van ouders om de ouderbetrokkenheid bij het onderwijs van hun kind te vergroten of laptops voor kinderen en jongeren uit gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen.
Na de presentaties van de projecten, wordt door de deelnemers een gezamenlijke keuze gemaakt welk project wordt gefinancierd. Voor meer informatie over mogelijke projecten kunt u contact opnemen met bestuurslid Angelique Middeldorp (06 463 340 84).
Waarom meedoen?
Meedoen aan de Coöperatiekring Limburg doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet. Met uw deelname wordt uw betrokkenheid een concrete bijdrage aan kansengelijkheid voor kinderen en jongeren in provincie Limburg.
Samen
U wordt onderdeel van een interessant netwerk van gelijkgestemden die met elkaar een verschil willen maken om kansengelijkheid te vergroten.
Concrete projecten
Uw donatie wordt aan concrete projecten besteed waar u zelf een stem in heeft.
Terugkoppeling
U ontvangt een persoonlijke terugkoppeling over de opbrengsten en effecten van uw donatie.
Plezier
Er zijn twee bijeenkomsten per jaar waar u anderen ontmoet en u verdiept in het thema kansengelijkheid.
Wilt u bijdragen aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren in de provincie Limburg?
Over ons
Stichting Coöperatiekring Limburg is een onafhankelijk opererende stichting met een eigen bestuur. Het initiatief voor onze oprichting is genomen door de Rabobanken in Limburg als onderdeel van haar maatschappelijke agenda. Deelnemers zijn betrokken particulieren en/of bedrijven, die zich willen inzetten voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Limburg. Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen we onze krachten. Door samen te schenken, worden onze middelen als geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed. Zo dragen wij bij aan een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren in onze provincie.
Bestuur
Ine Creemers
Voorzitter
Meer over Ine...
Ik woon samen met mijn gezin in Stevensweert. Hier woon ik samen met twee van mijn drie zonen en mijn man. Mijn oudste zoon woont op kamers in Tilburg. Naast mijn baan als algemeen directeur van Citymanagement Roermond, ben ik actief als lid van de Raad van Toezicht van een scholengroep en als bestuurslid voor een culturele stichting.
Ik hecht er veel waarde aan om in mijn vrije tijd op sociaal gebied een duit in het zakje te doen. Daarom ben ik bestuurder geworden bij de Coöperatiekring Limburg. Ik stel graag mijn skills en netwerk ter beschikking om via dit nieuwe initiatief bij te dragen aan het stimuleren van kansengelijkheid voor kinderen en jongeren in Limburg. Ik hoop dat we door het aandragen en financieel ondersteunen van mooie projecten en initiatieven zoveel mogelijk kinderen en jongeren bereiken. En zo bijdragen aan hun geluk. We kunnen het probleem misschien niet oplossen, maar kunnen hen wel meer perspectief bieden voor de toekomst.
Het is belangrijk om dit initiatief bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. En hen via de Coöperatiekring te enthousiasmeren, zodat we met elkaar kunnen proberen om de afstand tussen arm en rijk, en de impact daarvan op jongeren, te verkleinen. Daar maak ik me graag sterk voor.
Adriane Keulen
Vice-voorzitter
Meer over Adriane...
Mijn man en ik hebben drie kinderen en zes kleinkinderen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind, ongeacht afkomst of achtergrond, dezelfde kansen krijgt om het maximale uit zichzelf te halen. De praktijk is helaas weerbarstiger. Kinderen uit een fijne, inspirerende thuissituatie, bewandelen betere wegen dan kinderen die het sociaaleconomisch minder hebben.
Met de Coöperatiekring creëren we de context om die kinderen gelijke kansen te bieden. Door hen ervaringen en mogelijkheden te bieden die nu niet vanzelfsprekend zijn. En te laten zien dat de wereld groter is dan die waarin ze zich bevinden. Zodat ze hun talenten optimaler kunnen benutten. Ik vind het niet alleen waardevol om dat vóór kinderen te doen, maar vooral ook samen met hen. Zodat we met elkaar de juiste dingen doen.
Die drive, om mensen te betrekken en te activeren, loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben een strategische pragmaticus, houd ervan om goede ideeën te bedenken en uit te voeren. Dat is de ondernemer in mij. Ik houd er niet van om eindeloos te praten en dingen nodeloos ingewikkeld te maken. Ik vind het belangrijker om in actie te komen en concreet het verschil te maken. Voor en met elkaar. Dat stond de laatste jaren centraal in mijn werk als wethouder, als manager en nu ook weer in mijn functie als bestuurder bij Delphinium Zorg. En zo sta ik ook persoonlijk in het leven.
Paul van de Kruijs
Penningmeester
Meer over Paul...
Ik ben geboren in Weert, opgegroeid in Nederweert en woon inmiddels samen met mijn vrouw en drie kinderen in Roggel. Naast mijn werk als ondernemer en financieel directeur van Frankort en Koning, vind ik het belangrijk ook maatschappelijk betrokken te zijn. Zo ben ik jarenlang actief geweest als lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Venlo, later Rabobank Noord-Limburg.
Inmiddels ben ik als vrijwilliger verbonden aan Synthese, waar ik mensen help met het ordenen en beheren van hun thuisadministratie. In die rol heb ik meermaals ervaren dat financiële problemen in een gezin ook grote impact hebben op de kinderen in dat gezin. Als ik dan naar mijn eigen dochters kijk, die het goed hebben en schuldenvrij kunnen studeren, voel ik een enorme drive om ook voor kinderen die het moeilijker hebben het verschil te maken. Ervoor te zorgen dat zij gelijke kansen krijgen om hun talenten in te zetten.
Dat kan via de Coöperatiekring. Door onze krachten te bundelen, kunnen we er samen voor zorgen dat de middelen die we verzamelen, terecht komen bij projecten en kinderen die onze hulp goed kunnen gebruiken. We hebben al een wereld gewonnen als we voor één iemand het verschil maken. Maar ik weet zeker dat we samen de levens van een heleboel jongeren positief kunnen beïnvloeden.
Angelique Middeldorp
Bestuurslid
Meer over Angelique...
Ik ben opgegroeid in een gezin met twee werkende ouders. We hadden van alles genoeg. Nu ik zelf twee kinderen heb, vind ik het ook belangrijk dat het hen aan niets ontbreekt. Dat ze zich kunnen ontwikkelen om een vrij en zelfstandig leven te leiden. Dat gun ik elk kind.
Dat is echter niet vanzelfsprekend. Ook in Limburg is de kloof tussen rijk en arm de voorbije jaren toegenomen. Hierdoor krijgen lang niet alle jongeren dezelfde kansen om een goede plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen. Als vestigingsmanager van JINC Zuid-Limburg maak ik me dagelijks sterk voor gelijke kansen voor kinderen, ongeacht de plek waar ze opgroeien. We helpen kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand, kinderen die geen rolmodellen in hun omgeving hebben, te ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.
In het verlengde daarvan zet ik mijn kennis, netwerk en energie graag ook in voor de Coöperatiekring. Om ervoor te zorgen dat alle jongeren, ongeacht hun achtergrond, kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Dat ze de juiste mensen ontmoeten om hun talenten te ontdekken, dat ze kennis maken met kunst en cultuur, hun horizon kunnen verbreden. En het mooie van de Coöperatiekring is dat mensen die over voldoende middelen beschikken, mensen helpen die het niet breed hebben en zo die kloof in de samenleving verkleinen.
Peter Peeters
Bestuurslid
Meer over Peter...
Ik ben opgegroeid in een beschermd gezin, dat geldt ook voor onze eigen kinderen. Een groot contrast met hoe het jongeren in ons land ook kan gaan. Als je bent aangewezen op jeugdzorg, bijvoorbeeld omdat je ouders uit beeld zijn, wordt je geacht vanaf je achttiende op eigen benen te staan. Dat werkt natuurlijk niet, dus ongeveer twintig procent van deze jongeren wordt dakloos. Dat komt jaarlijks neer op zo’n 600 jongeren. Jongeren die nooit kansen hebben gekregen of kunnen pakken, of door omstandigheden verkeerde keuzes hebben gemaakt. Een onderkend en onbenoemd probleem in ons Nederland.
Dat is waarom ik drie jaar geleden het Credo huis Kerkrade heb opgericht. Een opvangplek voor dak- en thuisloze jongeren, waar we hen een warm en veilig thuis bieden. Een plek om tot rust te komen en te ontdekken wat nodig is om wel op eigen benen te kunnen staan.
Ik denk dat mijn expertise en inbreng vanuit dit perspectief gezien heel waardevol is binnen de Coöperatiekring. Ik ben een altruïst, geloof in het goede van mensen. Wie goed doet, goed ontmoet. Een mentaliteit die hier in Limburg gelukkig nog breed gedragen wordt. Er zijn veel initiatieven om jongeren te helpen, maar er zijn vaak te weinig middelen om een substantieel verschil te maken. Ik hoop dat we via de Coöperatiekring in ieder geval een aantal van deze projecten kunnen ondersteunen. Op een duurzame manier, om de komende jaren daadwerkelijk van betekenis te zijn voor de jongeren in onze provincie.
Beloningsbeleid
Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen bezoldiging. Kosten die bestuurders redelijkerwijs maken in de uitoefening van hun functie worden vergoed.
Nieuws / Agenda
Nieuws
22 mei 2024
Nieuwsbrief mei 2024
Bijna een half jaar geleden reikten wij samen met deelnemers van Stichting Coöperatiekring Limburg de eerste cheques uit aan goede doelen, die zich inzetten voor de kansengelijkheid van jongeren in onze mooie provincie. Sindsdien is er veel gebeurd. In deze nieuwsbrief leest u meer daarover.
Agenda
Doe mee!
Wilt u meer informatie ontvangen of direct lid worden van de Coöperatiekring Limburg? Vul dan onderstaand contactformulier in. U ontvangt van ons een reactie of bevestiging van uw deelname.
Meedoen aan de Coöperatiekring Limburg doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan de geselecteerde projecten. De overheadkosten van de stichting zijn reeds gedekt. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor vragen over de Coöperatiekring Limburg en lidmaatschap. Donatieverzoeken worden niet in behandeling genomen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen om geheel vrijblijvend advies te geven. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Contactgegevens
Stichting Coöperatiekring Limburg
Leumehofstraat 23
6002CL Weert
Informatie/documenten ANBI
De Belastingdienst heeft de Stichting Coöperatiekring Limburg de ANBI-status toegekend. Dit betekent dat bijdragen aftrekbaar zijn in de aangifte inkomstenbelasting.
KvK-nummer: 89213653
RSIN nummer: 864912742
IBAN nummer: NL72 RABO 0339 3141 68
© Coöperatiekring 2024