Onze missie
‘Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen!’
Ieder kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. In de regio Midden-Nederland (en in heel Nederland) neemt de kansenongelijkheid echter toe. Steeds vaker spelen achtergrond, thuissituatie of financiën een bepalende rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren .
Wij geloven dat we met een groep gelijkgestemden meer impact kunnen maken ten behoeve van onze doelstelling: een beter toekomstperspectief voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 25 jaar in de regio Midden-Nederland.
Wat wij ondersteunen
Stichting Coöperatiekring Midden-Nederland nodigt jaarlijks een selectie van goede doelen uit om een concreet project aan de deelnemers van de Coöperatiekring te presenteren.
Denk aan extra taallessen of huiswerkbegeleiding voor kinderen met een taal- of leerachterstand, coaching van ouders om de ouderbetrokkenheid bij het onderwijs van hun kind te vergroten of laptops voor jongeren uit gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen.
Na de presentaties van de projecten wordt door de deelnemers samen bepaald welke projecten worden gefinancierd.
Waarom meedoen?
Meedoen aan de Coöperatiekring Midden-Nederland kan met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deelname kan per jaar maar ook een meerjarige deelname is mogelijk. Wie deelname toezegt voor tenminste 5 achtereenvolgende jaren kan gebruik maken van de fiscale giftenaftrek voor ANBI’s.
Met uw deelname levert u een concrete bijdrage aan kansengelijkheid voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de regio Midden-Nederland.
Zeggenschap
U bepaalt, samen met de andere deelnemers, zélf welke projecten worden gesteund.
Samen
U wordt onderdeel van een interessant netwerk van gelijkgestemden die met elkaar een verschil willen maken om gelijke kansen voor kinderen en jongeren te vergroten.
Concrete projecten
Uw donatie wordt aan projecten, die impact hebben op de doelgroep, besteed.
Terugkoppeling
U ontvangt een persoonlijke terugkoppeling over de opbrengsten en effecten van uw donatie.
Plezier
Er zijn minimaal twee bijeenkomsten per jaar waar u andere deelnemers ontmoet en u meer te weten komt over kansengelijkheid.
Wilt u bijdragen aan gelijke kansen voor alle jongeren in Midden-Nederland?
Over ons
Stichting Coöperatiekring Midden-Nederland is een onafhankelijke stichting met een eigen bestuur. Het initiatief voor onze oprichting is genomen door de Rabobanken in de regio Midden-Nederland als onderdeel van hun maatschappelijke agenda. Deelnemers zijn betrokken particulieren of bedrijven/organisaties, die zich willen inzetten voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren in de regio Midden-Nederland. Om onze impact en slagkracht te vergroten, bundelen we onze krachten. Door samen te schenken, worden onze gelden, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed. Zo dragen we samen bij aan een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren in onze regio.
Bestuur
Haye Jaarsma
Voorzitter
Meer over Haye...
Ik ben Haye Jaarsma. Ik ben getrouwd met Jennifer en ben vader van 4 dochters. Zelf ben ik opgegroeid in een ondernemend gezin in ’t Gooi. Na een mooie vroege jeugd heb ik roerige tienerjaren gehad met veel veranderingen in mijn persoonlijke omgeving. Dat heeft mij geleerd dat niet alles vanzelfsprekend is. Dat vormt je.
Ruim 25 jaar geleden ben ik ondernemer geworden. Ik houd er in mijn werk van om meerdere dingen tegelijk te doen, zaken in beweging te krijgen en een goede balans te vinden. Dat geeft mij energie.
Toen ik over de Coöperatiekring en kansengelijkheid hoorde, ging ik meteen aan. Zeker nu ik meer levenservaring heb en steeds beter begrijp hoe de hazen lopen. Een deel van je toekomst heb je zelf in de hand. Verder moet je een beetje geluk hebben. En mensen om je heen die je steunen, inspireren en een zetje in de goede richting geven. De coöperatiekring kan daarbij helpen en daar draag ik graag aan bij.
Eric Rijnders
Secretaris
Meer over Eric...
Ik ben Eric Rijnders. Na een aantal jaren in mijn geboorteland Italië bracht ik mijn middelbareschooltijd door in de bosrijke omgeving van Amersfoort. Een rustige jeugd in een ondernemend gezin, totdat het bedrijf van mijn ouders begin jaren ‘80 failliet ging. Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, maar in die tijd heb ik ervaren hoe belangrijk het is om als kind gesteund te worden, kansen te krijgen. Dat geldt voor ieder kind, maar zeker voor kinderen die een minder goede startpositie hebben door bijvoorbeeld armoede, een instabiele gezinssituatie, een lichamelijke of geestelijke beperking of traumatische ervaringen. Toen ik zelf vader werd, van drie prachtige dochters, ben ik als bestuurslid en toezichthouder actief geworden in het onderwijs en de jeugdzorg. Sinds 2014 heb ik mijn droombaan bij een fonds dat medische, sociale en culturele projecten financiert voor kinderen en jongeren. Inmiddels ben ik na allerlei omzwervingen ook weer in Midden-Nederland komen wonen. Ik vind het prachtig dat ik mij nu in mijn eigen regio mag gaan inzetten voor kansengelijkheid bij jongeren.
Michiel Bodt
Bestuurslid Deelnemers
Meer over Michiel...
Ik ben Michiel Bodt. Ik woon in Utrecht, ben getrouwd met Tessa en trotse (jonge) vader van Dorian en Vincent. Zelf heb ik alle kansen gehad in mijn jeugd. Tijdens mijn tienerjaren heb ik van dichtbij mogen zien hoe het is om als kind op te groeien in een minder kansrijke positie. Deze ervaringen hebben mij ertoe aangezet om tijdens mijn studententijd zelf een sociale onderneming op te zetten gericht op kansengelijkheid bij kinderen, Stichting Move genaamd. De afgelopen 15 jaar is Stichting Move doorgegroeid naar een landelijk opererende maatschappelijke organisatie die jaarlijks duizenden kinderen en studenten aan elkaar koppelt en gezamenlijk elkaars kansen doet vergroten.
De Coöperatiekring Midden-Nederland is voor mij een schitterende manier om nog meer sociaal initiatieven gericht op kansengelijkheid te ondersteunen. Door samen met de inwoners uit Midden-Nederland te kijken waar we de kansengelijkheid van kinderen en jongeren kunnen vergroten, kunnen we ons mooie stukje Nederland echt een stukje verder helpen. Daar werk ik graag aan mee!
Kaat Burbidge
Bestuurslid Projecten
Meer over Kaat...
Ik ben Kaat Burbidge. In mijn werkende leven streef ik dagelijks naar een betere, mooiere, gelijkere wereld. Daarbij zet ik me in voor projecten over de hele wereld. Maar hoe belangrijk is het om dat ook in je eigen regio te kunnen doen. Zelf woon ik met man en twee inmiddels best grote kinderen in een oude volksbuurt in Amersfoort die weliswaar aan het veranderen is, maar waar een grote groep bewoners al generaties woont; ze zijn er geboren, groeien er op binnen een groot netwerk van familie en buurtgenoten, stichten er zelf hun gezin en blijven er wonen tot het echt niet meer anders kan of tot ze er doodgaan. In veel van deze gezinnen is er sprake van gebrek aan vertrouwen in de overheid en heerst er armoede – met alle spanning die dat met zich meebrengt.
Zo dichtbij kan het zijn dat een kind met een achterstand opgroeit. Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren in onze mooie regio een zetje te kunnen geven en hun achterstand te verkleinen, zet ik me graag in. U doet toch ook mee?
Catelijn Schönfeld
Bestuurslid Marketing & Communicatie
Meer over Catelijn...
Ik ben Catelijn Schönfeld. Toen ik jong was, realiseerde ik me niet hoe bevoorrecht ik was. Dit besef drong pas tot me door toen ik in contact kwam met leeftijdsgenoten die een andere achtergrond hadden dan ik, waarbij veel vanzelfsprekendheden uit mijn eigen leven afwezig bleken. Ik geloof sterk dat het in je jeugd cruciaal is om gezien te worden en steun te voelen. Dat kan echt het verschil maken, zowel als kind en later ook als volwassene. Ik heb dat zelf mogen ervaren, en het is mijn wens dat elk kind die kans krijgt. Eerder heb ik me ingezet voor ‘Plan Nederland – Because I am a Girl’ en financiële educatie voor kinderen, deze ervaringen hebben mijn passie voor gelijke kansen voor kinderen gevormd. Nu ik zelf moeder ben van twee kinderen, voel ik me nog meer opgeroepen om kansengelijkheid voor kinderen te vergroten.
De kans om deel te nemen aan de Coöperatiekring zie ik daarom als een logische stap. Het is een unieke gelegenheid en sluit perfect aan bij mijn overtuiging dat iedereen, ongeacht achtergrond, recht heeft op een solide basis voor een veelbelovende toekomst.
Beloningsbeleid
Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen bezoldiging. Kosten die bestuurders redelijkerwijs maken in de uitoefening van hun functie worden vergoed.
Nieuws / Agenda
Binnenkort vindt u hier al ons laatste nieuws en agendapunten!
Doe mee!
Wilt u meer informatie ontvangen of direct deelnemer worden van de Coöperatiekring Midden-Nederland? Vul dan onderstaand contactformulier in. U ontvangt van ons een persoonlijke reactie.
Meedoen aan de Coöperatiekring Midden-Nederland doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan de geselecteerde projecten. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet. U kunt er ook voor kiezen om periodiek te schenken. Als u minimaal vijf jaar schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor vragen over de Coöperatiekring Midden-Nederland en lidmaatschap. Donatieverzoeken worden niet in behandeling genomen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen om geheel vrijblijvend advies te geven. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Contactgegevens
Stichting Coöperatiekring Midden-Nederland
Statutaire zetel: Utrecht
Postadres:
Boomberglaan 16
1217 RS Hilversum
Informatie/documenten ANBI
De Belastingdienst heeft de Stichting Coöperatiekring Midden-Nederland de ANBI-status toegekend. Dit betekent dat bijdragen aftrekbaar zijn in de aangifte inkomstenbelasting.
KvK-nummer: 90965159
RSIN nummer: 865511196
IBAN nummer: NL 07 RABO 0367 9690 41
© Coöperatiekring 2024