Stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland wil bijdragen aan een kansrijk toekomstperspectief voor kinderen en jongeren
Onze missie
‘Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen!’
Elk kind verdient een kans om zich optimaal te ontwikkelen. Maar net als in heel Nederland, neemt ook in Gelderland de kansenongelijkheid toe. Steeds vaker spelen achtergrond, thuissituatie en/of financiën een bepalende rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Door het steunen van projecten in Gelderland die zich inzetten voor kansengelijkheid wil de Coöperatiekring Hart voor Gelderland een positief verschil maken voor deze doelgroep. Deze steun bestaat uit het beschikbaar stellen van geld, netwerken en/of kennis.
Wij geloven in de impact van het bundelen van krachten. U ook?
Wat wij ondersteunen
Voor deelnemers
De Coöperatiekring Hart voor Gelderland ondersteunt projecten die de kansengelijkheid van kinderen en jongeren in Gelderland bevordert. Projecten die in aanmerking willen komen voor financiële ondersteuning van de Coördinatiekring moeten passen binnen de voorwaarden en beoordelingscriteria.
Voorbeeld projecten zijn projecten op het gebied van sporten en onderwijs in achterstandswijken of huiswerkbegeleiding voor en door jongeren.
Na de voorselectie door het bestuur, presenteert een aantal projecten zichzelf aan de deelnemers. U kiest als deelnemer vervolgens de projecten die worden gesteund.
Voor nieuwe projecten (Voor stichtingen en verenigingen)
Heeft u een idee voor of bent u initiatiefnemer van een project dat kansengelijkheid voor kinderen en jongeren bevordert en waarvoor u (meer) financiering zoekt? Dan kunt u dit project bij ons aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.
Waarom meedoen als deelnemer?
Meedoen aan de Coöperatiekring Hart voor Gelderland doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet. Met uw deelname wordt uw betrokkenheid een concrete bijdrage aan kansengelijkheid voor kinderen en jongeren in de regio Midden-, Zuid- en West-Gelderland.
Samen
U wordt onderdeel van een interessant netwerk van mensen die met elkaar een verschil willen maken om kansengelijkheid te vergroten.
Concrete projecten
Uw donatie wordt aan concrete projecten besteed waar u zelf een stem in heeft.
Terugkoppeling
U ontvangt een persoonlijke terugkoppeling over de opbrengsten en effecten van uw donatie.
Plezier
Er zijn twee bijeenkomsten per jaar waar u anderen ontmoet en u verdiept in het thema kansengelijkheid.
Wilt u bijdragen aan gelijke kansen voor alle kinderen in de regio Midden-, Zuid- en West-Gelderland?
Stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland is een onafhankelijk opererende stichting met een eigen bestuur. Het initiatief voor onze oprichting is genomen door de Rabobanken in de regio Gelderland-Zuid als onderdeel van de coöperatieve agenda. Deelnemers zijn betrokken particulieren en/of organisaties, veelal wonend en/of werkend in de regio. We willen ons inzetten voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren in de regio Midden-, Zuid- en West-Gelderland. Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen wij onze krachten. Door samen te schenken, worden onze middelen als geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed. Zo dragen wij bij aan een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren in onze regio.
Bestuur
Delia de Vreeze
Voorzitter
Meer over Delia...
Nuchtere Friezin, 53 jaar en woonachtig in Doorwerth. Ik ben opgegroeid in Heerenveen in een traditioneel gezin met een broertje en zusje.
Tijdens mijn studietijd heb ik me pas gerealiseerd hoezeer sociaaleconomische factoren van invloed zijn op je toekomst en je loopbaan, zowel in negatieve als in positieve zin. Studeren en het gebruik kunnen maken van het netwerk van je ouders en je directe omgeving: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wat mij vooral duidelijk is geworden, is dat inhoud en kennis niet altijd leidend zijn voor de ontwikkeling van je loopbaan.
Gedurende mijn loopbaan heb ik diverse functies gehad. Van hoofd van een leerbedrijf ‘evenementenbureau’ voor derdejaars hbo-studenten naar diverse marketing- en relatiemanagement functies. Ook heb ik gewerkt als directeur fondsenwerving en alumnibeleid bij de Wageningen University & Research. Sinds 2021 werk ik bij de Vrije Universiteit Amsterdam als directeur universitaire relaties & fondsenwerving.
Ik heb het geluk gehad dat, hoewel mijn ouders het niet actief stimuleerden, ik wel alle gelegenheid heb gekregen om te studeren en in het buitenland te werken. Ook tijdens mijn loopbaan heb ik altijd steun ondervonden van collega’s. Vaak van een leidinggevende die in me geloofde en me alle ruimte gaf om te groeien en mezelf te ontwikkelen. Er op die manier voor zorgen dat een ieder een passende plek in de samenleving krijgt en zich mag ontwikkelen, vind ik heel belangrijk.Toen ik hoorde van de Coöperatiekring en het initiatief om dit in de regio Gelderland op te zetten, werd ik direct enthousiast. Het spreekt mij enorm aan om met het bestuur, en hopelijk veel deelnemers uit de regio, juist heel concrete lokale projecten te ondersteunen. Ik draag er graag aan bij.
Jean Schreurs
Vice-voorzitter
Meer over Jean...
Ik woon samen met mijn echtgenote in Nijmegen en wij hebben een volwassen dochter. 60 jaar geleden ben ik geboren in een dorp in Midden-Limburg, in een eenvoudige maar veilige en liefdevolle omgeving. Mijn ouders waren vroeg van school gegaan en zijn al tijdens hun jeugd gaan werken. Maar zij gaven mijn zus en mij alle kans om onszelf te ontwikkelen. Als eerste van onze familie ben ik een universitaire studie gaan volgen. En nadat ik mijn rechtenstudie had afgerond, kreeg ik de kans om een promotieonderzoek te doen. Na mijn promotie ben ik dertig jaar als bedrijfsjurist werkzaam geweest bij Philips en NXP Semiconductors. Inmiddels ben ik directeur van NXP Nederland en ben ik actief betrokken bij de diverse duurzaamheidsinitiatieven die NXP in Nederland ontplooit.
Juist door het krijgen van kansen en door een aantal inspirerende voorbeelden; leraren, leidinggevenden, collega’s en vrienden, heb ik kunnen groeien. Mensen die zich op verschillende manieren ontwikkeld hebben: door durf, door moed en door onbegane paden te bewandelen. Maar vooral: door kansen te krijgen en kansen te nemen. Ik heb mij aan die voorbeelden gespiegeld en het heeft mij geleerd wat er allemaal mogelijk is.
Otto Hulst
Secretaris en penningmeester
Meer over Otto...
Geboren en opgegroeid in de Achterhoek. Vervolgens ondernemingsrecht mogen studeren in Nijmegen en gestart met werken in Amsterdam bij een bank. Daar heb ik de kans gekregen om in het bestuur van een pensioenfonds toe te mogen treden en zo de pensioenwereld te leren kennen. Nu ben ik werkzaam bij de brancheorganisatie van alle pensioenfondsen in Nederland. Wij pleiten voor een goed inkomen nadat je gestopt bent met werken. Zonder een waardevol pensioen kun je namelijk niet rondkomen. Dit pensioen bouw je op tijdens je werkende leven. Wanneer je niet dezelfde kansen hebt gekregen, betreed je de arbeidsmarkt met een achterstand. Dit heeft direct gevolgen voor jouw pensioen.
Ik woon in Oosterbeek, ben nu 33 jaar en getrouwd. Als vader van twee jonge opgroeiende kinderen besef ik mij hoe belangrijk kansen zijn voor hun toekomst. De Coöperatiekring streeft naar kansengelijkheid voor alle kinderen en jongeren. Door mij in te zetten in het bestuur van de Coöperatiekring kan ik daar een steentje aan bijdragen.
Ellen van der Lei
Bestuurslid communicatie
Meer over Ellen...
Ik ben geboren en getogen in Stadskanaal, in de provincie Groningen. Momenteel woonachtig In Velp, naast Arnhem. Ik heb alle kansen gekregen en aangepakt om na mijn VWO te gaan studeren (sociale geografie) in Groningen maar ook in het buitenland. Momenteel werk ik aan projecten op het gebied van ruimtelijke ordeningsvraagstukken en energie. Door ook te wonen en werken in minder rijke landen dan Nederland merk je welke enorme verschillen er zijn op het gebied van cultuur, politiek klimaat, onderwijs en kansen krijgen in het algemeen. Die verschillen zijn er ook in Nederland nog te veel. Met twee kinderen op de basisschool zie je hoe groot de verschillen zijn en hoe makkelijk die groter kunnen worden door de omgeving waar je woont en opgroeit.
Ik vind het belangrijk om hier te kunnen helpen door het geven van kansen aan kinderen en jongeren. Het voelt als iets dat te groot is om betekenis in te kunnen hebben, maar door lokale invloed te hebben in mijn eigen woongebied probeer ik iets waardevols te doen.
Natalie Boekhorst
Bestuurslid projecten
Meer over Natalie...
Mijn naam is Natalie Boekhorst en ik ben geboren en getogen in Arnhem. Met man en kinderen heb ik op verschillende plekken in binnen- en buitenland gewoond en ben ik op verschillende manieren in aanraking gekomen met kansengelijkheid en kansenongelijkheid. Inmiddels zijn we in de buurt van Arnhem gesetteld. Naast moeder van twee dochters en een zoon en oma van twee kleindochters, ben ik journalist, kinder- en jeugdboekenschrijfster en pedagoog.
Kansengelijkheid bevorderen, loopt als een rode draad door mijn leven.
Voor onze drie dyslectische kinderen was het niet vanzelfsprekend dat zij terecht kwamen op de plek waar zij hoorden. Zij kregen de kans om dat wel te bereiken en grepen hem!
Als journalist heb ik veel geschreven over kinderen en jongeren die buiten ‘het systeem’ vallen. Tijdens mijn workshops ‘creatief schrijven’ probeer ik hun creativiteit en oplossingsgericht vermogen te bevorderen en als schrijfster probeer ik hen te boeien én ongemerkt bij te dragen aan hun taalontwikkeling. Meer lezen = beter in taal = meer kansen in de maatschappij. Mijn masterthesis (2023) van mijn studie Pedagogiek ging hier zelfs over.
Door krachten te bundelen en donateurs en projecten bij elkaar te brengen, creëert de Coöperatiekring Hart voor Gelderland in de regio kansen voor kansengelijkheid! Dat spreekt mij aan.
Beloningsbeleid
Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen bezoldiging. Kosten die bestuurders redelijkerwijs maken in de uitoefening van hun functie worden vergoed.
Nieuws / Agenda
27 november 2024
Bijeenkomst voortgang projecten
27 november komen de deelnemers van de Coöperatiekring en de projectmanagers van de geselecteerde projecten bij elkaar. We gaan dan in gesprek met elkaar en bespreken de voortgang van de projecten. Dit biedt de projecten kans om kennis op te halen bij de deelnemers en andersom om op de hoogte gehouden te worden van de besteding van de bijdragen.
Mocht je geïnteresseerd zijn om deelnemer te worden en zo ook projecten te kunnen ondersteunen, ben je van harte welkom! De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 – 22.00 uur bij Cultura in Ede.
14 mei 2024
Inspirerende pitches projectindieners’
Op 14 mei jl. kwamen de deelnemers bij elkaar en hebben 5 initiatiefnemers hun projectvoorstel gepresenteerd. De deelnemers hebben vragen kunnen stellen en hebben uiteindelijk drie projecten geselecteerd. Dit zijn de volgende projecten:
- Maatjes meer dan huiswerk in Ede van netwerk dien je Stad
- Het Ouder-Kind cafe van Welzijn West Betuwe
- GOAT jongerenwerk in Arnhem van AM Supportteam
Meer informatie over deze projecten is te lezen bij ondersteunde projecten.
Nieuwsberichten 2023
17 juli 2023
Inspirerende pitches projectindieners
Op 27 juni jl. kwamen de deelnemers bij elkaar om naar inspirerende pitches van de projectindieners te luisteren en hen te bevragen. De leden van de Coöperatiekring Hart voor Gelderland bepalen welke projecten ondersteund worden. De stemmen zijn geteld en daarop is besloten om de volgende vier projecten te ondersteunen.
27 juni 2023
Eerste bijeenkomst deelnemers
Dinsdagavond 27 juni was het zover! De Stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland kwam voor het eerst bijeen met de deelnemers om kennis te maken met het bestuur en met elkaar. Maar vooral: om de presentaties van vijf projecten die zich inzetten voor kansengelijkheid voor kinderen en jongeren in onze regio bij te wonen.
9 mei 2023
Artikel Rabo & Co ‘Coöperatiekring wil gelijke kansen voor ieder kind.’
Kinderen in Nederland hebben gelijke kansen om zich te ontwikkelen. Althans dat dénken veel mensen. De waarheid is anders, stelt Delia de Vreeze, kersverse voorzitter van de nieuwe stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland. ‘Het is tijd om in actie te komen.’
Doe mee!
Wilt u meer informatie ontvangen of direct lid worden van de Coöperatiekring Hart voor Gelderland? Vul dan onderstaand contactformulier in. U ontvangt van ons een reactie of bevestiging van uw donatie.
Meedoen aan de Coöperatiekring Hart voor Gelderland doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan de geselecteerde projecten. Ieder jaar beslist u opnieuw of u het volgende jaar meedoet.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor vragen over de Coöperatiekring Hart voor Gelderland en lidmaatschap. Donatieverzoeken worden niet in behandeling genomen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen om geheel vrijblijvend advies te geven. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem
‘Solidariteit in de praktijk: dat is waarom ik ambassadeur geworden ben van de coöperatiekring. Ieder kind in Nederland verdient een goede toekomst, waar je wieg stond mag daarin geen verschil maken. Schouder aan schouder met de ouders helpen docenten, straatcoaches, sportcoaches en jongerenwerkers in de pedagogische wijk met de opvoeding.’
Contactgegevens
Stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland
Dennenkampweg 37
6861 GB Oosterbeek
De Belastingdienst heeft de Stichting Coöperatiekring Hart voor Gelderland de ANBI-status toegekend. Dit betekent dat bijdragen aftrekbaar zijn in de aangifte inkomstenbelasting.
KvK-nummer: 88685780
RSIN nummer: 864730287
IBAN nummer: NL28 RABO 0338 8977 63
© Coöperatiekring 2024