Stichting Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil bijdragen aan een kansrijk toekomstperspectief
Onze missie
‘Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen!’
Elk kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Echter neemt in de regio Leiden-Haaglanden (en in heel Nederland) de kansenongelijkheid toe. Steeds vaker spelen achtergrond, thuissituatie of financiën een bepalende rol in de ontwikkeling van kinderen.
In ons streven een bijdrage te leveren aan kansengelijkheid voor kinderen, geloven wij dat we met een groep gelijkgezinden meer impact kunnen maken voor een beter toekomstperspectief voor onze doelgroep.
Wat wij ondersteunen
Stichting Coöperatiekring Leiden-Haaglanden nodigt jaarlijks een selectie van goede doelen uit om een concreet project aan de deelnemers van de Coöperatiekring te presenteren.
U kunt hierbij denken aan extra taallessen of huiswerkbegeleiding voor kinderen met een taal- of leerachterstand, coaching van ouders om de ouderbetrokkenheid bij het onderwijs van hun kind te vergroten of laptops voor kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen.
Na de presentaties van de projecten, wordt door de deelnemers een gezamenlijke keuze gemaakt welk project wordt gefinancierd. De Coöperatiekring nodigt zelf de goede doelen uit. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging een financieringsaanvraag te doen.
Waarom meedoen?
Meedoen aan de Coöperatiekring Leiden-Haaglanden doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet. Met uw deelname wordt uw betrokkenheid een concrete bijdrage aan kansengelijkheid voor kinderen in de regio Leiden-Haaglanden.
Samen
U wordt onderdeel van een interessant netwerk van gelijkgestemden.
Concrete projecten
Uw donatie wordt aan concrete projecten besteed.
Terugkoppeling
U ontvangt een persoonlijke terugkoppeling over de opbrengsten en effecten van uw donatie.
Plezier
Er zijn twee bijeenkomsten per jaar waar u anderen ontmoet en u verdiept in het thema kansengelijkheid.
Wilt u bijdragen aan gelijken kansen voor alle kinderen in de regio Leiden-Haaglanden?
Over ons
Stichting Coöperatiekring Leiden-Haaglanden is een onafhankelijk opererende stichting met een eigen bestuur. Het initiatief voor onze oprichting is genomen door de Rabobanken in de regio Leiden-Haaglanden als onderdeel van de coöperatieve agenda. Deelnemers zijn betrokken particulieren en/of organisaties, veelal wonend en/of werkend in de regio Leiden-Haaglanden. We willen ons inzetten voor gelijke kansen voor kinderen in de regio Leiden-Haaglanden. Om onze impact en slagkracht te vergroten doen we dit niet alleen, maar bundelen we onze krachten. Door samen te schenken, worden onze middelen als geld, tijd en netwerk op een strategische en zinvolle manier besteed. Zo dragen we bij aan een kansrijke toekomst voor kinderen in de regio Leiden-Haaglanden!
Bestuur
Henny van Egmond
Voorzitter
Meer over Henny...
Ik ben geboren en getogen in Leiden. In mijn jeugd heeft het mij aan niets ontbroken. Mijn moeder was naaister, mijn vader sjouwer in de bouw. Hij heeft zich door hard werken en veel avondstudies op weten te werken tot een aannemer met zeventig mensen in dienst. Het motto bij ons thuis was: ‘als je iets wilt, moet je het verdienen’. Die mentaliteit heeft mij gevormd.
Al jong had ik de ambitie om journalist te worden. Ik ben begonnen bij Loe Buijze, uitgever van huis-aan-huisbladen. Later heb ik gewerkt bij het Leidsch Dagblad en het Haarlems Dagblad. Na vijftien jaar journalistiek ben ik overgestapt naar Rabobank. Na weer vijftien mooie jaren ben ik voor mezelf begonnen. Ik had toen inmiddels een master gehaald in de organisatie- en veranderkunde en ben mede-eigenaar geworden van adviesbureau Yolk.
In mijn huidige werk houd ik me bezig met de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp in de Haagse regio. Als één ding duidelijk wordt in dat werk, dan is het wel dat de plek waar je geboren bent in Nederland nog steeds bepaald of je wel of niet de kans krijgt om je talenten te ontwikkelen. We kunnen en moeten dat veranderen. Via de Coöperatiekring kunnen we daaraan een bijdrage leveren. Iets kleins kan al een grote impact hebben. Je maakt je directe omgeving beter met concrete projecten zoals huiswerkbegeleiding en extra taallessen. Dat is de kracht van de Coöperatiekring. En daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.
Esther Raats-Coster
Secretaris
Meer over Esther...
Mijn naam is Esther Raats Coster (53 jaar) woonachtig met mijn Willem in het centrum van Leiden. Onze drie volwassen kinderen studeren en werken. Mijn carrière is opgebouwd van eigenaar zijn van een complex MKB Bedrijf dat internationaal actief was (57 landen), zakenvrouw van het jaar, naar maatschappelijk middenveld, sociaal economische raad, voorzitter zzp’ers, directeur talent naar de top, diverse toezichthoudende functies. Daarnaast ben ik investeerder en voorzitter van Issoria hospice & thuis.
Peter Geers
Penningmeester
Meer over Peter...
Ik ben 69 jaar en getrouwd zonder kinderen. Ik kom uit een groot gezin en heb zes zussen en drie broers. Mijn vader had een aannemersbedrijf dat was gespecialiseerd in kerken en scholen. Wij hadden een warm en gelukkig gezin en mijn ouders waren zeer sociaal betrokken, dat heb ik altijd als fijn ervaren. Ook heb ik altijd de opleidingen kunnen volgen die ik wilde. En dat gun ik iedereen.
Ik heb jaren gewerkt in de automotive branche. Samen met zeven anderen heb ik in 1979 een nieuw bedrijf opgezet in de hydrauliek. Deze onderneming is uitgegroeid tot een bedrijf met 3500 personeelsleden en met vestigingen over de gehele wereld. Na een werkzaam leven van veertig jaar geniet ik inmiddels van mijn pensioen. Samen met mijn partner steun ik al jaren diverse goede doelen. Maar naast deze donaties wil ik nu na mijn pensionering graag actief zijn in deze Coöperatiekring. Om er zo voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen dezelfde kansen krijgen als die ik heb gehad.
Lydie Vellema
Bestuurslid deelnemers
Meer over Lydie...
“Education is the most powerful weapon that you can use to change the world.”
Omdat ik meer dan twintig jaar in Zuid Afrika gewoond heb, hebben deze woorden van Nelson Mandela nog meer betekenis voor mij gekregen. In Zuid-Afrika werd ik echt met mijn neus op de feiten gedrukt. Waar je wiegje staat, bepaalt voor een groot deel je kansen in het leven. Toen ik zes jaar geleden terug ben verhuisd naar Nederland, was het voor mij duidelijk dat ik me maatschappelijk wilde inzetten. Dat doe ik onder andere als raadslid voor D66 in Oegstgeest. Onderwijs is één van mijn portefeuilles. En ik werk ook in het onderwijs in Den Haag.
Toen ik ging studeren, koos ik voor Bestuurskunde. Van die studie heb ik in verschillende banen veel profijt gehad: als consultant bij Deloitte, als adviseur bij de brancheorganisatie voor frisdranken, waters en sappen en bij het Nederlands Bureau voor Toerisme in Zuid-Afrika. Als kind heb ik alle kansen gekregen en gepakt en heb ik een heerlijke jeugd gehad. Als dochter van een basisschooldirecteur verhuisden we regelmatig door het hele land. Hierdoor heb ik gemerkt dat ondersteuning van cruciaal belang is voor de ontwikkeling van een kind. Ik wil mij graag inzetten voor de Coöperatiekring, omdat ik ieder kind een soortgelijke kans wil proberen te geven. Samen kunnen we het verschil maken om de kinderen te zíen en hun talenten aan te spreken. Om zo de omgeving Haaglanden-Leiden op die manier nóg veel mooier te maken!
Yasar Sazak
Bestuurslid projecten
Meer over Yasar...
31 jaar geleden ben ik geboren in het mooie zuiden van ons land. Ik kom uit een liefdevol gezin met drie kinderen en heb een prettige jeugd gehad. Tijdens de middelbare schooltijd heb ik mijn passie ontdekt voor politieke en maatschappelijke kwesties. Hierdoor ben ik Bestuurskunde gaan studeren aan de Universiteit Leiden en ben ik politiek actief geworden in de gemeenteraad. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als beleidsadviseur bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waar ik nog altijd met veel plezier werk. Ik ben regiocoördinator bij de Gelijke Kansen Alliantie, waardoor ik mij elke dag actief inzet voor de kansengelijkheid voor alle kinderen in Nederland. Alle kinderen moeten de kans krijgen om zich volledig te kunnen ontwikkelen. De achtergrond van kinderen, het opleidingsniveau van ouders of de financiële situatie mag geen invloed hebben op de schoolprestaties van een kind. We moeten samen de verantwoordelijkheid nemen om kinderen te helpen aan een betere toekomst. Want ‘it takes a village to raise a child’!
Oukje Bizot
Bestuurslid deelnemers
Meer over Oukje...
Ik ben geboren en getogen in het mooie Limburg, waar ik opgroeide in een gezin van ondernemende ouders en met één jonger zusje. Na de middelbare school trok in naar Maastricht, waar ik een opleiding volgde aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Cultuurwetenschappen studeerde. Hier ontstond ook mijn belangstelling voor mecenaat, cultuursponsoring en filantropie. In 2007 ben ik verhuisd naar de omgeving van Den Haag om aan de slag te gaan als relatiemanager & eventspecialist, onder meer bij twee vooraanstaande musea.
In 2013 heb ik mijn loopbaan onderbroken om samen met mijn partner een lange reis door Latijns-Amerika, Azië en Afrika te maken. Deze indrukwekkende ervaring veranderde mijn kijk op het leven voorgoed. Hoe langer ik van huis was, hoe groter het bewustzijn werd dat ik echt heel erg bevoorrecht ben. En dat het verschil in de kansen die je als kind krijgt vaak voorkomt uit de plek waar we geboren zijn. Ik vond dat ik daar iets mee moest doen en besloot de kennis en vaardigheden die ik heb mogen opdoen, in te gaan zetten voor anderen.
Inmiddels werk ik alweer een flink aantal jaren in de goede doelenwereld, waar ik mijn plek heb gevonden als Relatiemanager Filantropie bij Save the Children, een grote internationale kinderrechtenorganisatie. Ik heb de mogelijkheid om samen met anderen een positieve impact te maken op de levens en toekomst van kinderen overal ter wereld. De mensen met wie ik samenwerk delen deze drijfveer en dit geeft ongelofelijk veel energie. Diezelfde energie neem ik mee naar de Coöperatiekring, om ook op lokaal niveau een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van kinderen. Want ieder kind moet zich kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.
Murat Aslancik-Eymes
Bestuurslid projecten
Meer over Murat...
Gelijkwaardige deelname aan een inclusieve maatschappij is voor een deel van de kinderen in Nederland (nog) geen vanzelfsprekendheid. In een perfecte wereld ontwikkelen alle kinderen zich optimaal, zodat ze volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. Realiteit voor een groot deel van de jeugd in Nederland, maar jammer genoeg redt een groeiend deel dit niet op eigen kracht.
Gelukkig zijn er veel organisaties en projecten die zich inzetten voor gelijke kansen van kinderen. Zij dragen bij aan kennis en vaardigheden op thema’s waarmee de kinderen van huis uit minder vanzelfsprekend in aanraking komen. Goede voorbeelden zijn coaching- en maatjesprojecten die de jeugd ondersteunt waar reguliere voorzieningen tekort komen, of ontbreken. Net zo belangrijk zijn projecten waarin ontmoeting en interactie met verschillende groepen mensen en/of disciplines tot stand komt. Dankzij mijn werk als projectadviseur bij Fonds 1818 kan ik veel van deze projecten financieel ondersteunen. Het maakt me dankbaar en schept vertrouwen dat met vereende krachten de groeiende kloof tussen de ‘Haves en de have-nots’ verkleind kan worden. Als bestuurder van de coöperatiekring Leiden-Haaglanden zet ik graag mijn netwerk en kennis van de afgelopen 25 jaar in, om succesvolle projecten voor te dragen. Projecten die het verschil maken én bestendig zijn.
Zelf ben ik in 1972 geboren in een gezellig buurtje aan de bosrand van Breda. Mijn jeugdjaren bracht ik geregeld door in de gezinnen van mijn vriendjes, veelal zonen van ondernemers. Ik ben ze tot op de dag van vandaag nog altijd dankbaar voor de brede blik die zij mij boden op de wereld. Door hun steun en vertrouwen kon ik groeien van ‘een dubbeltje naar een kwartje’. Die ervaring gun ik elk kind.
Beloningsbeleid
Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen bezoldiging. Kosten die bestuurders redelijkerwijs maken in de uitoefening van hun functie worden vergoed.
Nieuws / Agenda
16 mei 2022
Artikel Leven magazine editie Den Haag ‘Goed doen dicht bij huis’.
De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden ondersteunt projecten in de regio die kansengelijkheid voor kinderen vergroten. “Het is een prachtig initiatief dat donateurs de kans biedt om met elkaar iets moois te doen in eigen omgeving”, vertelt Simone Offers, directeur Private Banking bij Rabobank in deze regio.
Lees hier het gehele artikel >
8 juni 2022
Bestuursleden Lydie Vellema en Henny van Egmond te gast bij radio ‘Sleutelstad’.
Nieuws071-presentator Cor van der Velden in gesprek met bestuurders Lydie Vellema en Henny van Egmond van de coöperatiekring Leiden-Haaglanden, die initiatieven op wil gaan zetten om kansenongelijkheid bij kinderen te bestrijden.
13 april 2023
Vrijwillige Meesters helpen graag zo veel mogelijk leerlingen
Als de opvoeding en het onderwijs van onze kinderen zo belangrijk is, waarom laten we het dan over aan één overwerkte juf of meester? Op die vraag had Marjolijn Grijns geen goed antwoord meer.
13 april 2023
‘Als een kind niet lekker in zijn vel zit, is het fijn om bij een groep te horen.’
Kinderen een extra steuntje bieden. Dat is in het kort wat Okidoo sinds 2,5 jaar doet in Oegstgeest. Elke maandagmiddag organiseren ze een activiteit voor de kinderen.
13 april 2023
Schoolmaatje slaat brug tussen nieuwkomers en school
Voor een goede schooltijd is betrokkenheid van ouders nodig. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan voor ouders die de Nederlandse taal niet machtig zijn en de cultuur van het land niet kennen.
Doe mee!
Wilt u meer informatie ontvangen of direct lid worden van de Coöperatiekring Leiden-Haaglanden? Vul dan onderstaand contactformulier in. U ontvangt van ons een reactie of bevestiging van uw deelname.
Meedoen aan de Coöperatiekring Leiden-Haaglanden doet u met een donatie vanaf € 1.000,- per jaar. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan de geselecteerde projecten. De overheadkosten van de stichting zijn reeds gedekt. Ieder jaar beslist u opnieuw of u een volgend jaar meedoet.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor vragen over de Coöperatiekring Leiden-Haaglanden en lidmaatschap. Donatieverzoeken worden niet in behandeling genomen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen om geheel vrijblijvend advies te geven. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Contactgegevens
Stichting Coöperatiekring Leiden-Haaglanden
p/a Rijnsburgerweg 79
2334 BJ Leiden
Informatie/documenten ANBI
De Belastingdienst heeft de Stichting Coöperatiekring Leiden-Haaglanden de ANBI-status toegekend. Dit betekent dat bijdragen aftrekbaar zijn in de aangifte inkomstenbelasting.
KvK-nummer: 85843040
RSIN nummer: 863763315
IBAN nummer: NL09 RABO 0190 7589 29
© Coöperatiekring 2024